Home > Hét verpakkingsmateriaal voor op reis
vrije tijd & hobby
|
21 augustus 2023

Hét verpakkingsmateriaal voor op reis

Klein Curacao trip

Wil je ruimte besparen in je koffer of rugzak voor die welverdiende Klein Curacao trip? Gebruik dan een vacuümzak, dit is een zak waar de lucht uit wordt gezogen. Hierdoor worden je kleren, handdoeken en andere zachte materialen (bijvoorbeeld knuffels) tot kleine pakketjes gecomprimeerd. Zodoende gebruik je als het ware de lucht in je koffer of rugzak en kun je extra veel meenemen op die Klein Curacao trip. Een groot voordeel is ook dat een vacuümzak betere bescherming biedt. Je kleren blijven vrij van stof, vocht, schimmel, vieze geurtjes, insecten en ander ongedierte. Daarnaast blijft je kleding niet alleen netjes maar ook nog eens kreukvrij.

Verschillende soorten

Er zijn veel verschillende soorten vacuümzakken beschikbaar op de markt en de ene is vaak handiger dan de andere. Er zijn bijvoorbeeld vacuümzakken waar je de lucht uit kunt zuigen met behulp van een compressiepomp of stofzuiger. Het is natuurlijk niet de bedoeling om de ruimte die je bespaard op te vullen met een pomp. Als je echter gaat kamperen in plaats van die luxe Klein Curacao trip, dan kun je hier een luchtbedpomp voor gebruiken. Toch doe je er beter aan om een vacuümzak mee te nemen die je met je handen moet oprollen of platdrukken. Zodoende hoef je geen overbodige accessoires mee te nemen. Let er verder ook op dat de zak een goede sluiting heeft én stevig genoeg is om scheurtjes te voorkomen. Als er namelijk een klein gaatje in zit, functioneert de vacuümzak niet meer als zodanig.

Het nadeel

Een vacuümzak is toch wel een hoop gedoe. Als je een lange reis of rondreis maakt en je iedere keer je bagage in en uitpakt, dan kost het toch een hoop tijd om je spullen in een vacuümzak te stoppen. Wanneer je de zak dus alleen op de heen- en terugreis kunt gebruiken, heb je een grote kans dat je al die extra spullen niet meer in je koffer gepast krijgt. Men zegt wel eens dat de kunst van het inpakken het weglaten is. Maar daar zijn wij het niet mee eens. Een vacuümzak is hét verpakkingsmateriaal om ervoor te zorgen dat jij er iedere dag goed bijloopt op die Klein Curacao trip. Ga je echter een rondreis maken. Dan moet je goed bij jezelf nagaan wat je liever doet: wat meer tijd kwijt zijn met inpakken óf meer tijd kwijt zijn met een frisse outfit uitzoeken?

Lees  Verpakkingen en dozen in allerlei soorten en maten

Gerelateerde blogs

© 2022 verpakkingdozen. All rights reserved.