Home > Wat kun je gebruiken als verpakking wanneer je even niets in huis hebt?
Huis & tuin
|
30 januari 2024

Wat kun je gebruiken als verpakking wanneer je even niets in huis hebt?

verpakking

Superhandig, spullen verkopen en opsturen. Zowel zakelijk als tweedehands is Nederland een flink actief land als het op onderling handelen aankomt. Alleen heb je niet altijd die dozen van de Primera en een rol bubblewrap bij de hand. Wat kun je gebruiken als je de gebruikelijke artikelen niet bij de hand lijkt te hebben, of geen zin hebt om deze aan te schaffen?

Dozen

Om een doos op formaat te vinden is het altijd handig om een paar te bewaren wanneer je producten besteld. Zowel de doos zelf als het verpakkingsmateriaal kan prima gebruikt worden. Scheur wel even je eigen bestelgegevens eraf (of streep ze door). Dat is veiliger voor jezelf en minder verwarrend voor de postbode. Geen doos in huis? Vraag aan een winkel of je een doos mag hebben, voor hun is het toch oud papier. Is dat geen optie? Als het één object is, wikkel dan een vuilniszak eromheen en plak hem dicht met tape. Zo heb je een discrete en water werende verpakking.

Vulsel

Ook geen vulmateriaal meer bij de hand? Oude kranten werken prima, en zijn overigens voor meer praktische zaken handig. Als je er een stuk of twee kunt bewaren is dit daarom adviseerbaar. Denk hierbij ook aan natte schoenen drogen door er proppen in te duwen bijvoorbeeld. Ook oude kleding die opengeknipt wordt werkt prima in kleine doosjes, maar let wel op dat je proppen maakt die het materiaal niet beschadigen. Ga je aluminiumfolie gebruiken om stootkussens te rollen en doe je dit bij iets dat mooi moet blijven? Dikke kans dat de bal van folie krassen gaat maken. Buiten dat, wees creatief! Kijk wat je wel in huis hebt! Iets om het in te doen, iets dat beschermt, en iets om het dicht te maken. Een dikke rol tape is wel altijd handig, maar wie weet werkt een veter ook.

Lees  Kosten én sleepwerk besparen tijdens interieurshoppen

Gerelateerde blogs

© 2022 verpakkingdozen. All rights reserved.