Home > Slim inpakken voor een vakantie naar de Ardennen
vrije tijd & hobby
|
27 juni 2024

Slim inpakken voor een vakantie naar de Ardennen

inpakken vakantie naar de Ardennen

Het vakantieseizoen is weer aangebroken en de eerste koffers worden gepakt. Voor jou staat een aantal dagen in de Belgische Ardennen op de planning, maar hoe moet jij je koffer inpakken? Je wilt natuurlijk op elke weersomstandigheid voorbereid zijn, maar ook niet te veel gewicht meesjouwen. Deze blog zal daarom een aantal handige tips geven hoe je slim moet inpakken voor een vakantie naar de Ardennen.

Populaire vakantie naar de Ardennen

Een vakantie naar de Ardennen is bijna synoniem aan een wandelvakantie. Door de heuvelachtige en bosachtige omgeving zijn de Ardennen prima geschikt om prachtige wandelingen te maken. De veelzijdigheid van de regio maakt het geschikt voor zowel actieve vakanties als rustige uitjes. In de Ardennen kun je allerlei activiteiten ondernemen naast wandelen, zoals fietsen, klimmen, abseilen en watersporten.

Goede sokken en wandelschoenen

Voor je voeten moet je op een wandelvakantie extra goed letten. Zorg daarom voor stevige wandelschoenen, die geschikt zijn voor het ruige terrein. Kom dus niet op je teenslippers in de Ardennen aan, want dat zullen je voeten niet waarderen. Neem voor in de wandelschoenen wandelsokken mee, zodat je ook blaren in de dichte schoenen voorkomt. Kom je na je wandeling niet in slaap? Wij hebben tips, wanneer je met moeite in slaap komt, ondanks je fysieke activiteiten van die dag.

inpakken vakantie Ardennen

Waterbestendige rugzak

België is wat weer betreft hetzelfde als Nederland: ergo, zeer wisselvallig. Een buitje op zijn tijd moet je dus zeker verwachten. Daarom is het raadzaam om een waterbestendige rugzak in te pakken voor een vakantie in de Ardennen. Je zult sowieso eten en drinken mee moeten nemen voor onderweg en dat is het fijn als regen daar geen invloed op heeft. Bovendien zou je daar ook extra kleding in mee kunnen nemen.

Powerbank

Waar je vroeger de wandelkaart van de omgeving en een zaklamp niet mocht vergeten, lopen veel mensen nu hun wandeltochten via Google Maps en de zaklamp op hun smartphone. Het nadeel van deze digitale kaart is dat de batterij wel eens kan uitvallen. Neem daarom altijd een opgeladen powerbank mee, zodat je onderweg je telefoon van stroom kunt voorzien.

Lees  Minder vakantiestress met deze inpaktips

EHBO-uitrusting

Een EHBO-setje inpakken is nooit een overbodige luxe. Je hoeft je maar te bezeren of een blaar te krijgen, dan is een pleister of verband wel fijn. Voor wandelaars heb je vaak zelfs aangepaste EHBO-uitrustingen waarbij ook dingen als een tekentang en insectenmiddelen inbegrepen zijn. Moet je ook medicijnen meenemen voor op je vakantie? Laat de verpakking dan om je medicijnen zitten voor de houdbaarheid.

Handdoek is slim om in te pakken voor je vakantie in de Ardennen

Een handdoek is altijd fijn om bij je te hebben om je af te drogen na een regenbui. Het is daarbij aan te raden om een microvezelhanddoek in te pakken. Deze nemen veel minder ruimte in en ze drogen sneller op, omdat ze waterafstotend zijn.

Zonnebrand of regenjas

Doordat het weer in België wisselvallig kan zijn, is het handig om elk weer voorbereid te zijn. Neem daarom een dunne regenjas mee, zodat je de eerste regendruppels kunt doorstaan. Neem ook een klein flesje met zonnebrand mee, want de temperaturen hoeven niet hoog te zijn om toch te kunnen verbranden.

Maak een lijstje

Een algemene inpaktip is uiteindelijk om een lijstje te maken, voordat je begint met inpakken. Zo kun je tijdens het inpakken meteen checken of je alles hebt en kun je niks vergeten. Tevens kun je zo van tevoren al bedenken wat allemaal mee moet en thuis kan blijven. Zo pak je op de koffer-inpak-dag alles zonder moeite in.

Gerelateerde blogs

© 2022 verpakkingdozen. All rights reserved.