Home > Wanneer is het tijd om een nieuwe bh te kopen?
Algemeen, vrije tijd & hobby
|
21 augustus 2023

Wanneer is het tijd om een nieuwe bh te kopen?

Grote kans dat je heel veel bh’s in je kledingkast hebt liggen. De reden hiervan? Je gooit er nooit een weg. Op deze manier heb je door de jaren heen een stapel bh’s bij elkaar weten te verzamelen. Neem de tijd om op je gemak te onderzoeken welke beha’s aan vervanging toe zijn. Hoe zie je of een bh de mooiste jaren achter zich heeft? In deze blog lees je er alles over.

 

Over de houdbaarheidsdatum?

Wist je dat bh’s een soort van houdbaarheidsdatum hebben? Het ligt er natuurlijk volledig aan hoe vaak je het draagt. Stel je draagt één bh elke dag, dan moet je na één maand al een nieuwe bh kopen. Wissel je twee bh’s af? Dan zou je ze tot een half jaar lang kunnen gebruiken. Dat is veel korter dan je waarschijnlijk zou denken.

 

De bh ziet anders uit dan bij aanschaf

Was je bh dieprood toen je ‘m kocht en is het nu meer een verwassen donkerroze? Dan is het langzaam tijd voor een nieuwe bh te kijken. Nog veel erger dan alleen kleurverandering is een beugel die uitsteekt of haakjes die los beginnen te raken. Als je bh niet meer de ondersteuning biedt die het zou moeten bieden is het echt tijd voor een nieuwe!

 

Nieuwe bh kopen bij jeuk

Een bh moet ondersteuning bieden, lekker zitten en het liefst een mooi kleurtje hebben. Comfort is heel belangrijk. Als de bh flink begint te jeuken moet je echt een nieuwe bh kopen. Ook al ziet de bh er nog prachtig uit, is dat het niet waard een oncomfortabele bh te dragen. Heb je vaker last van een jeukende bh dan is er een grote kans dat je het niet goed genoeg wast.

Lees  Wat kan een autosloperij voor je betekenen?

 

Cups lijken groter of kleiner

De cups moeten natuurlijk wel goed aansluiten. Zijn ze groter of kleiner geworden dan is dit een teken dat je de bh moet vervangen. Je hormonen zorgen ervoor dat je borsten groter of kleiner worden door verloop van tijd, maar veel wasbeurten kunnen ook de vorm van de cups veranderen.

Gerelateerde blogs

© 2022 verpakkingdozen. All rights reserved.