Home > Verhuizen in coronatijd
Huis & tuin, vrije tijd & hobby
|
21 augustus 2023

Verhuizen in coronatijd

verhuizen in coronatijd

Alsof verhuizen zelf al niet stressvol en moeilijk genoeg is, is verhuizen in coronatijd wellicht nóg lastiger. Gelukkig zijn we inmiddels uit de lockdown en kun je weer gewoon winkels binnenlopen voor klusmaterialen en verhuisdozen. Toch zul je nog altijd tegen een aantal zaken aanlopen in deze tijd waardoor verhuizen een stuk moeilijker wordt. De anderhalve meter regel bijvoorbeeld. Wat kan je doen als je gaat verhuizen in coronatijd en waar moet je op letten?

Houd je aan de maatregelen

Om het coronavirus zo veel mogelijk tegen te gaan en gevaarlijke mutaties zo min mogelijk kans te geven, is het belangrijk om je (ook tijdens de verhuizing) aan alle maatregelen te houden. Dus houd afstand van elkaar en was zo vaak mogelijk je handen. Gelukkig mogen we inmiddels wel weer vrienden of familie over de vloer hebben en kun je ze weer gerust vragen om te komen helpen. Maar nogmaals, houd afstand tot elkaar en vraag je vrienden/familie om niet te komen indien ze klachten hebben. Komen er meer mensen helpen dan je eigenlijk over de vloer mag hebben? Maak dan een planning in tijdsblokken. Zo kan iedereen helpen, maar loopt niemand elkaar in de weg. Zorg er bijvoorbeeld voor dat een aantal vrienden in je ene huis helpen en de rest in je nieuwe huis. Maar het makkelijkste is nog om een verhuisbedrijf in te huren om je te helpen met de verhuizing.

Begin ruim op tijd met inpakken

Heb je ruim van te voren al de sleutel van je nieuwe woning ontvangen? Probeer dan al zo vaak mogelijk met spullen op en neer te rijden. Gewoon met je eigen auto en neem dan al spullen mee die je niet meer nodig hebt. Dozen met kerstspullen bijvoorbeeld of speelgoed van de kinderen dat al enige tijd op zolder staat. Hoe meer je al mee hebt genomen, hoe minder mensen je straks nodig hebt om te helpen. Begin op tijd met inpakken van de dozen, ook al heb je de sleutel nog niet in handen. Veel kan je al inpakken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan winterkleding (indien het zomer is) of decoratie spullen in je huis. Pak fotolijstjes, beelden en schilderijen al goed in en zet ze in dozen. Breng ook alvast zo veel mogelijk spullen die je niet mee wilt verhuizen naar het milieupark of containers. Je huis is meteen al een stuk leger!

Lees  Hoe bedrijven liegen over hun verpakkingen

Hoe zit het als je gevaccineerd bent?

Ben je gevaccineerd of zijn je helpende vrienden gevaccineerd? Ook dan dien je je nog aan de maatregelen te houden. Dus helaas wordt het er na vaccinatie (nog) niet eenvoudiger op. Wel bescherm je je naasten voor gevaccineerd te zijn en is er minder kans op verspreiding bij nauw contact. Helaas staat niet iedereen achter de vaccinaties en neem de vaccinatiedruk bij veel mensen toe. Het is begrijpelijk dat niet iedereen achter de vaccinaties en de maatregelen staan. Probeer je toch zo veel mogelijk aan alle regels te houden, ook tijdens je verhuizing. Op deze manier kunnen we weer zo snel mogelijk terug naar en ‘oude normaal’ en naar normale verhuizingen.

Gerelateerde blogs

© 2022 verpakkingdozen. All rights reserved.