Home > Je huis leeghalen tijdens de coronacrisis – ja of nee?
Huis & tuin
|
21 augustus 2023

Je huis leeghalen tijdens de coronacrisis – ja of nee?

Het is tijdens de coronacrisis duidelijk geworden dat we nogal wat tijd binnenshuis zullen spenderen. Dit heeft veel mensen aangespoord om hun nestje eens even flink onderhanden te nemen! Gelukkig dat de milieustraat en de bouwmarkten het meeste van de tijd ook open waren, ook al konden ze wat druk zijn. Enerzijds hebben mensen besloten klusjes te doen en hun huis op te knappen, anderzijds wordt meubilair massaal vervangen. Is dat positief of niet? Is het voor jou ook een goede tijd om dit te gaan doen?

Klussen – Sowieso

Met de huizenmarkt die oploopt in waarde is het een zeer goede tijd geweest om te beginnen met opknappen en klussen. Niet alleen voel jij je fijner in een completer en afgewerkt huis, maar het is ook voor mogelijke verkoop en behoud van waarde een goede stap. Dankzij al het thuiswerken hoef je ook geen vrij meer te regelen om de hele dag thuis te moeten zijn voor bijvoorbeeld schilders. Stoort iets in huis je al een langere tijd? Nu is het moment om het aan te pakken.

Weggooien – Misschien

Heb je nog spullen en meubilair waar je graag vanaf wilt? Je hoeft het niet altijd weg te gooien. De milieustraten zitten stampvol met bezoekers, en als het goed bruikbaar is dan is de kringloop er ook blij mee. De kringloop wordt dan ook goed bezocht door mensen tijdens de crisis. Of het nou gaat om weinig geld kunnen besteden of om een zoektocht naar vintage, de tweedehands markt leeft weer volop.

Lees  Verhuizen in coronatijd

Tweedehands – Goed moment?

Dat de tweedehands markt volop leeft heeft ook zo zijn mindere kanten. Er zijn op het moment veel meer spullen aangeboden dan afgenomen. Dat wil zeggen dat je jouw oude bank misschien aan de straatstenen nog niet kwijtkomt. Mensen willen daarentegen wel degelijk betalen voor iets dat unieke kwaliteiten heeft, mooi is, of een nieuwer design. Zo is iedereen op zoek naar de laatste trend voor in huis: Industrieel ontwerp. Meubilair met een zwart metalen frame en lichter hout erop. Ook luxere items zoals verzamelobjecten, games, en elektronica doen het vrij goed.

Veilig handelen en voorzichtig verzenden

Ga je iets verkopen via Marktplaats of de Marketplace van Facebook? Let dan allereerst goed op je eigen gezondheid en veiligheid. Kun je in het echt afspreken? Probeer afstand te houden door het object ergens neer te zetten waar ruimte is om het te laten bezichtigen, vooral als het getest moet worden.

Ga je iets verzenden? Zorg altijd dat je eerst je geld hebt ontvangen, of gebruik de functie Gelijk Oversteken op Marktplaats. Vertrouw je een koper niet, kap het gesprek af. Let ook op rare vragen zoals de vraag om eerst 1 cent over te maken naar de koper. Zorg vervolgens dat je jouw artikel(en) goed inpakt in bijvoorbeeld bubbelplastic of oude kranten om te voorkomen dat mensen achteraf klagen. Het beste kun je zelfs een foto maken voor de doos dichtgaat om aan te tonen hoe jij een product op hebt gestuurd.

Gerelateerde blogs

© 2022 verpakkingdozen. All rights reserved.