Home > Kosten besparen op verhuisdozen slim?
Huis & tuin, vrije tijd & hobby
|
21 augustus 2023

Kosten besparen op verhuisdozen slim?

Verhuizen kosten

Bij verhuizen komen veel kosten kijken. Als je gaat huren ben je overname kosten kwijt, bij kopen in de huizenmarkt anno 2021 moet je ineens een gigantische hypotheek gaan afbetalen. Dan is het logisch dat je op alle kleine beetjes gaat letten. Tijdens de voorbereiding op de verhuizing kun je overwegen te kiezen voor goedkope (tweedehands) verhuisdozen. Misschien overweeg je wel oude verhuisdozen te hergebruiken? Maar is dat nu wel zo’n slim idee? Dat hebben wij onderzocht, lees snel verder!

 

Tweedehands dozen

Waarschijnlijk heb je veel vrienden en vriendinnen die jou willen helpen door je wat oude verhuisdozen te sponsoren. Super aardig! Natuurlijk kun je hun verhuisdozen gebruiken, graag zelfs. Let er wel op dat je de tweedehands dozen uitsluitend gebruikt voor lichte materialen zoals handdoeken. Tweedehands verhuisdozen zijn eerder al eens gebruikt, dat betekent dat ze hun stevigheid een beetje zijn verloren en misschien al kleine scheurtjes zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat jij op je verhuisdag al je spullen op straat hebt liggen omdat de doos gescheurd is, kun je zelf beter nieuwe verhuisdozen kopen voor de zwaardere spullen.

Prijzen nieuwe verhuisdozen vergelijken

Je hebt zojuist geleerd dat het voor het verhuizen van zware of breekbare spullen verstandig is om nieuwe, maar vooral stevige verhuisdozen te kopen. Nu zou je in de auto kunnen stappen en naar de eerste beste bouwmarkt kunnen rijden, maar vergelijk eerst de prijzen online. Dat kan je al snel vele euro’s schelen. De verschillende groottes en materialen spelen hier een grote rol. Ook kun je beter twee kleine dan één grote verhuisdoos kopen, omdat de bodem van de grote veel meer gewicht draagt dan de kleine is de kans op scheuren een stuk groter. Daarnaast is het verslepen van twee kleine dozen een stuk comfortabeler dan één grote.

Lees  Zo organiseer jij een fantastisch feest!

 

Verhuizen kosten in de gaten houden

Verhuizen brengt kosten met zich mee. Om ervoor te zorgen dat je niet in de problemen raakt doe je er verstandig aan om alles te noteren en daarmee bij te houden. Heb je bijvoorbeeld al overwogen een inboedel- en opstalverzekering af te sluiten? Als je dan toch bezig bent kun je het beste ook direct controleren of het internetabonnement kan worden meegenomen naar het nieuwe huis.

Gerelateerde blogs

© 2022 verpakkingdozen. All rights reserved.