Home > De huizenmarkt anno 2021
Algemeen, Huis & tuin
|
21 augustus 2023

De huizenmarkt anno 2021

Verhuisbedrijf Limburg

Een huis vinden tegenwoordig gaat niet meer zo makkelijk. Er zijn heel veel mensen die een huis zoeken en er zijn te weinig huizen om iedereen te huisvesten. Dit komt door groter wordende overbevolking in ons kleine landje in Nederland. Het is tegenwoordig ook zo dat de prijzen van de huizen hoog staan en dat mensen elkaar nog aan het overbieden zijn om het huis te krijgen. Voor makelaars en mensen die hun huis verkopen is dit natuurlijk een Goude tijd om veel geld te verdienen. In deze blog vertellen we je wat meer over de huidige huizenmarkt. Lees dus snel verder!

Lage rente

Zoals je hierboven al kort kon lezen hebben we in Nederland een huizentekort. Dit is echter niet de enige reden waarom mensen een huis kunnen en willen kopen anno 2021. Er is ook een lage renteomgeving in Nederland. Deze lage hypotheekrentes zorgen ervoor dat mensen eerder een huis overwegen te kopen. Door deze rentes kunnen mensen bijvoorbeeld ook meer lenen om een huis te kopen en dit tegen een heel laag percentage. De rentes van hypotheken worden geleid door de rentes van kapitaal marketen. Deze rentes blijven de komende jaren naar verwachting nog laag, waardoor de hypotheek rentes waarschijnlijk nog een langere tijd laag blijven.

Nieuwbouw

Het huizentekort komt ook omdat er te weinig nieuwbouw huizen bij gebouwd worden. Mensen kiezen hierdoor vaker hun eigen huis niet te verkopen, omdat er niks nieuws op de markt komt. In 2020 zijn er 79.000 huizen bij gekomen, waarvan het grootste gedeelte 69.300 nieuwbouwhuizen waren. Door de groeiende landelijke bevolking in Nederland is dit te weinig om het huizen te kort in te dammen. Dit zal de komende jaren hopelijk opgeschroefd gaan worden.

Lees  De kunst van discrete verpakking

Verhuisbedrijf Limburg

Als je dan toch een huis vindt in bijvoorbeeld Limburg dan moet je je huidige inrichting ook in je nieuwe huis krijgen. Verhuizen kan nogal een wat stress opleveren, hierom is het belangrijk om alles goed te plannen. Zo kan je bijvoorbeeld een checklist maken van wat allemaal mee moet naar het nieuwe huis en wat er weg kan. Je kan bovendien ook een verhuisbedrijf Limburg inschakelen om je te helpen met deze verhuizing. Verhuisbedrijf Limburg verzorgt een container voor jullie huidige huis, zodat jullie deze kunnen vullen. Als de container gevuld is komt verhuisbedrijf Limburg deze container halen en worden deze naar jullie nieuwe huis gebracht. Verhuisbedrijf Limburg kan ook zorgen voor een aantal extra mensen om jullie te helpen in de verhuizing. Denk bijvoorbeeld aan verhuizers en klusjesmannen voor montage en demontage van spullen.

Gerelateerde blogs

© 2022 verpakkingdozen. All rights reserved.