Home > Hoe bedrijven liegen over hun verpakkingen
zakelijk
|
21 augustus 2023

Hoe bedrijven liegen over hun verpakkingen

Keurmerk

Het is eigenlijk niet te missen en eigenlijk zouden we er ook meer van op moeten kijken, maar wanneer een bedrijf jou verzekerd dat ze al hun verpakkingen recyclebaar maken, of dat het ecologisch verantwoord is, hoeft je hier niet in alle gevallen van uit te gaan. Bedrijven liegen hier heel makkelijk over en willen zo een groene indruk geven aan hun klanten. Het wordt tegenwoordig natuurlijk steeds belangrijker om de aarde te beschermen tegen vervuilen. Ook al gaat dit in kleine stappen, is het toch belangrijk dat iedereen een steentje probeert bij te dragen. Voor (grote) bedrijven is dit vooral van belang. Zij kunnen er dus voor zorgen dat onze aankopen op een ecologisch verantwoorde manier worden geproduceerd.

Liegen over verpakking

Het kan zomaar  voorkomen dat bedrijven op de website vermelden dat de verpakking groen is geproduceerd en dat ze voorzien zijn van een keurmerk. Veel merken doen dit om hun klanten het gevoel te geven dat ze meewerken aan het verbeteren van de wereld. Let op wanneer bedrijven deze woorden vermelden op hun website. Het kan ook zomaar zijn dat er op de verpakking staat die je krijgt dat deze verpakking bijvoorbeeld al een keer is gebruikt. Woorden betekenen eigenlijk vrij weinig voor een bedrijf. Bedrijven die dit echt op een groene manier produceren, zullen dit ook proberen te bewijzen aan hun klanten.

Keurmerken

Keurmerken kan je over het algemeen wel serieus nemen. Een bedrijf mag niet zomaar beweren om een keurmerk te hebben, zonder dat dit daadwerkelijk het geval is. Dit is namelijk strafbaar en zou het bedrijf veel ellende kunnen opleveren. Dus het gebruik bij een bepaald keurmerk kan je er eigenlijk al snel van uit gaan dat het bedrijf ook daadwerkelijk dit keurmerk heeft gekregen. Je kan in de meeste gevallen uitgaan van een keurmerk

Lees  Kosten én sleepwerk besparen tijdens interieurshoppen

Maar hier zit ook weer een keerzijde. Het nadeel van keurmerken is bijvoorbeeld dat je bij sommige keurmerken het keurmerk kan kopen voor op je website. Het keurmerk heeft natuurlijk wel een imago hoog te houden, maar zij kunnen onder de geringste voorwaarden het bedrijf een keurmerk geven. Hierdoor verdient het keurmerk geld en staat het bedrijf er een stuk beter voor.

Vond je dit nu een leuke informatieve blog? Breng dan een bezoekje aan wistjedatweetjes.nl Hier vind je een heleboel blogs die allemaal gevuld zijn met weetjes over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Gerelateerde blogs

© 2022 verpakkingdozen. All rights reserved.