Home > Verpakkingen en dozen in allerlei soorten en maten
Algemeen, zakelijk
|
29 april 2024

Verpakkingen en dozen in allerlei soorten en maten

Geometric

Het versturen van producten als online webshop of als bedrijf die zich ook bezig houdt met online producten is een van de lastigste uitdagingen om alles zo goed mogelijk, maar ook goedkoop mogelijk bij je klanten te krijgen. Verzending van producten in dozen is namelijk nog niet eens zo makkelijk als je zelf denkt en dit heeft puur te maken dat je de optie moet hebben om allerlei soorten maten te kunnen versturen. De dozen moeten hierdoor vaak allerlei geometric vormen hebben om alles in volledige bescherming mee te krijgen. Nu vallen pakketjes met kleine producten nog wel mee, maar stel dat je bij een online webshop houten wandpanelen wilt bestellen. Deze zijn natuurlijk wel van bepaalde omvang en gewicht, waardoor dit meteen al een stuk grotere uitdaging is.

Hoe krijg je houten wandpanelen het beste bij iemand thuis?

Dit is een voorbeeld van een product dat voor veel uitdagingen zorgt op het moment dat iemand dit besteld. Je kan namelijk niet even een willekeurige doos uitkiezen en deze gebruiken om in te pakken. Voor zulke producten heb je vaak geometric verpakkingsmateriaal nodig dat allerlei vormen kan aannemen afhankelijk van het product. Buiten het feit dat dit meteen aansluit op het product zelf, hoef je hier dus geen extra beschermingsmateriaal te gebruiken om dit op een goede en sterke manier naar de juiste klanten te sturen.

De oplossing voor allerlei geometric verpakkingen en dozen

Ondertussen heb je binnen dit wereldje als veel initiatieven oplossingen die ervoor zorgen dat mensen minder hoeven bezig te zijn met dit lastige hakkelpunt. Zo heb je bijvoorbeeld op dit moment machines die de producten precies op maat maken van een product, waardoor de bescherming gegarandeerd, het er alsnog mooi uit ziet en zo goedkoop mogelijk verzonden kan worden. Door dit toe passen weet je pas zeker dat geometric vormen van dozen het nieuwe verzenden is. Een voorbeeld hiervan zijn bedrijven zoals Coolblue of Bol.com, zij zijn als een van de eerste in Nederland hiermee begonnen omdat dit een investering voor in de toekomst is. Een andere oplossing is het kopen van dozen en/of verzendzakken die je precies op maat kan verzenden. Dit is eigenlijk precies hetzelfde als hierboven dat door de machines gebeurd, alleen in dit geval moet je het handmatig doen. Beide ontzettend goede en snelle opties die veel voordelen bieden aan iedereen!

Lees  Hoe kies je de juiste verpakkingen voor een efficiënte logistiek en sterke merkuitstraling?

vond je deze blog interessant? Lees dan ook meer over het kiezen van de juiste verpakkingen voor een efficiënte logistiek en sterke merkuitstraling.

Gerelateerde blogs

© 2022 verpakkingdozen. All rights reserved.