Home > De opkomst van webshops
Algemeen, zakelijk
|
21 augustus 2023

De opkomst van webshops

Kruiden kopen

De wereld is de afgelopen twintig jaar in rap tempo gedigitaliseerd. Waar mensen uit de jaren 90 nog gewend waren aan ouderwetse oplossingen als floppies, video´s, cassette recorders en inbellen voor internet verbinding ziet de laatste generatie dit als geschiedenis. Kinderen groeien op met mobieltjes in hun handjes en 80% van de wereld is 24/7 verbonden met het internet. Door de opkomst van het internet is de wereld een stuk kleiner geworden. Het is door digitalisering mogelijk geworden om met iedereen overal ter wereld in contact te treden. Naast tijdverschil houdt niks je tegen om een telefoon- of chatgesprek te hebben met iemand uit Australië. De mens is door digitalisering redelijk verwend geraakt. Zo wordt er vaak verwacht dat wanneer men iets besteld dit de volgende dag al thuis wordt bezorgd. Dit brengt ons op het onderwerp van deze blog, webshops. Wij bespreken enkele bekende webshops uit Nederland. 

De Baron Websales 

De Baron Websales biedt al ruim 7 jaar verschillende webshops als zogenaamde baronnetjes aan. Zo kun je eenvoudig en snel online kruiden kopen via de Kruidenbaron en was het lange tijd mogelijk om naar de notenbaron te gaan wanneer iemand online noten kopen wilde. Naast de notenbaron en de kruidenbaron was het ook mogelijk koffie en thee online te bestellen via de koffiebaron en de theebaron. Inmiddels heeft de Baron Websales er voor gekozen het noten aanbod te verplaatsen naar de Kruidenbaron. Via dit sterkere domein werden  meer noten verkocht dan door het geoptimaliseerde domein van de notenbaron. De koffiebaron is inmiddels verkocht om op deze manier plaats te maken in het magazijn in Krimpen aan den IJssel. De Corona periode heeft de webshop geen windeieren gelegd. Doordat mensen minder uit eten gingen en het thuiskoken opbloeide heeft de webshop lange tijd veel online kruiden kunnen verkopen. 

Lees  De huizenmarkt anno 2021

E-smokewinkel

De naam van de webshop verraad al wat de e-smokewinkel aanbiedt. Het is de grootste online vape winkel van Nederland. De e-smokewinkel, gevestigd in Ridderkerk onder de rook van Rotterdam, biedt e-sigaretten en alle bijbehorende accessoires aan. Hoewel e-sigaretten het afgelopen jaar vaak slecht in het nieuws zijn gekomen wordt dit toch gezien als een manier om van roken af te komen. Veel mensen die willen stoppen met roken gebruiken het vapen om stapsgewijs van hun slechte gewoonte af te komen. Wel willen we waarschuwen voor de lange termijn gevolgen. Het inhaleren van stoffen blijft op de lange termijn slecht voor het menselijk lichaam.

Gerelateerde blogs

© 2022 verpakkingdozen. All rights reserved.