Home > Je etalage corona-proof maken
Algemeen, zakelijk
|
21 augustus 2023

Je etalage corona-proof maken

Tijdens lockdown periodes van de coronacrisis is het verboden om klanten in de winkel te hebben. Althans, als je geen essentiële goederen verkoopt. Voor veel winkeliers en ZZP’ers is dit het geval. Hoewel je vaak afhankelijk zult zijn van klanten die je winkel binnenlopen, kun je wel je best doen om te overleven. Waar restaurants zichzelf omtoveren tot afhaal- en bezorgrestaurant, kun je iets soortgelijks ook met je winkel doen. Ook is het uiteraard handig om je producten online te hebben staan.

Marktkraampje of museum

Dankzij de ramen van je zaak en/of de etalage kun je presenteren wat je hebt. Het is namelijk zo dat er nog zat mensen door de stad struinen, of ze nou op zoek zijn naar essentiële goederen of hun huis even uit willen gaan. Deze mensen kun je bereiken met je etalage. Zorg ervoor dat je allerbeste artikelen met prijskaartjes te zien zijn, als een soort grote kijkdoos. Hoe je dit inricht is aan jou, en afhankelijk van de identiteit van de zaak. De allure van een goedgevulde marktkraam kan iets van bourgondische gezelligheid hebben, maar richt je het in als een soort museum dan krijgt elk object meer ruimte en daardoor een luxe uitstraling. Om hiermee te helpen kun je ook kijken naar objecten zoals een kartonnen display. Wees creatief en durf aandacht te trekken.

Producten afhalen en opsturen

Geef aan dat mensen lokaal (om de lokale handel te ondersteunen) iets kunnen bestellen. Verwijs ze duidelijk door naar een eventuele website waar ze alles kunnen vinden. Ook opsturen of pakketjes op de fiets zelf langsbrengen zou geen probleem moeten zijn. Het is een lastige tijd, maar probeer positief te blijven en aan de slag te gaan!

Lees  Welk verpakkingsmateriaal is perfect voor jouw product?

Extra

Waar de vroege vogel er al snel bij was als ondernemer zijn meerdere zaken o.a. stoffen mondkapjes gaan verkopen, of bijvoorbeeld desinfectiegel. Denk erover na wat je kunt aanbieden om te overleven als ondernemer. Misschien kan het pand zelfs tijdelijk voorzien worden van afhaalhoreca of essentiële goederen?

Gerelateerde blogs

© 2022 verpakkingdozen. All rights reserved.