Selecteer een pagina

Het is eindelijk zo ver, na lang zoeken heb je je nieuwe woning gevonden en ben je klaar om te gaan verhuizen. Verhuizen is helaas niet zo makkelijk en verloopt niet altijd zo even snel. Als je gaat verhuizen moet je eerst al je spullen sorteren en in de juiste verpakkingen en dozen zetten zodat je niks vergeet en alles makkelijk terug kan vinden. Verhuizen kan een zware klus zijn en kan enkele dagen in beslag nemen. Je moet namelijk niet alleen maar verhuizen maar je moet er ook voor zorgen dat je huis proper is voordat je erin gaat wonen.

Poetsen vóór verhuis

Natuurlijk het belangrijkste dat je gaat doen voordat je verhuist naar je nieuwe woning is: je woning poetsen of laten poetsen. Veel mensen maken gebruik van professionele schoonmaakartikelen of huren een poetsbureau in om hun nieuwe woning helemaal instap-klaar te maken. Ookal kunnen professionele schoonmaakartikelen duur zijn toch verkiezen vele mensen dit omdat ze hun nieuwe woning helemaal perfect en vlekkeloos eruit willen laten zien.

em niet alles mee. Een verhuizing kan ook goed zijn voor het sorteren van wat je wel en niet nodig hebt, dus als je iets onnodigs tegenkomt of dingen die je al lang niet gebruikt kun je deze weggooien of recycleren.

Klaar om te verhuizen?

Enkele tips die je kan gebruiken tijdens het inpakken van al je spullen tijdens het verhuizen.

Als je gaat beginnen inpakken zorg je eerst ervoor dat alles van elke ruimte netjes bij elkaar ligt. Je zet dan bijvoorbeeld alles wat bij de badkamer hoort in dezelfde doos of dozen en zo doe je dat ook voor je slaapkamer, keuken, etc. Vervolgens als je alles gesorteerd hebt dan ga je meteen ook de dozen labelen met tot welke ruimt ze behoren zodat wanneer je gaat uitpakken je alles makkelijk terug vindt. Je kan je verhuisdozen ook kleurcodes geven waardoor het voor jou ook makkelijker is om ze bij elkaar te houden.

Pak je servies in met handdoeken, je servies moet natuurlijk veilig ingepakt worden én je handdoeken moeten toch mee. Handdoeken zorgen ook voor extra stevigheid voor je borden, pak ze in en plak ze dicht met verpakkingstape. Zo bespaar je ook nog eens ruimte in je verhuisdozen!

Tijdens het inpakken van je body lotions, shampoos, etc. vergeet ze zeker niet af te sluiten met folie. Je wilt natuurlijk niet dat wanneer je alle dozen uitpakt dat je ziet dat alles onder de body lotion of shampoo zit.

Een laatste en belangrijke tip: neem niet alles mee. Een verhuizing kan ook goed zijn voor het sorteren van wat je wel en niet nodig hebt, dus als je iets onnodigs tegenkomt of dingen die je al lang niet gebruikt kun je deze weggooien of recycleren.

Lees ook:  Een klushuis kopen? Wij vertellen je waarom