Selecteer een pagina

Ieder horecabedrijf heeft zwaar gehad de afgelopen twee jaar, het was een tijd die ook niemand ooit zou kunnen bedenken. Maart 2020 opeens alle restaurants in Maastricht op slot. Wat ging de horeca toen doen? Opeens massaal bezorgen, iedereen ging de lokale restaurants opeens steunen. Want ja we wilde natuurlijk na de corona tijd wel nog gewoon lekker op restaurant kunnen gaan!

Verpakkingen

Als er bezorgd moest worden, had men natuurlijk ook gewoon verpakkingen nodig. Je kunt moeilijk een hamburger of kipsaté zo los afleveren. Maar zoveel verschillende verpakkingen, welke moeten we nu kiezen. Als horecabedrijf konden we geen genoegen meer nemen met 2 verpakkingen voor je eten. Want een hamburger kon je niet in de zelfde zak als de friet doen. Het was voor de horecabedrijven ook kijken hoe ze zich opeens moesten aanpassen. En nu nog steeds, want maaltijdbezorging is steeds belangrijker geworden.

Bezorging

De maaltijdbezorging kunnen we dan nu ook bijna niet meer weg denken. De dozen waarin het eten wordt bezorgd moeten aan bepaalde eisen voldoen. We willen natuurlijk geen koud eten, dus de dozen moeten er wel voor zorgen dat ons eten warm blijft als het bezorgd wordt. Hiervoor kunnen de restaurants vaak ook gebruik maken van boxen die warmte binnenhouden. De kunst hierbij is dan ook om niet al te veel verpakkingen van restaurants in Maastricht mee te nemen. Want bij teveel verpakkingen, duurt het ook langer voordat bezorgd is.

Veeleisend

Zoals je het waarschijnlijk al hoort is de horeca consument al een stuk veeleisender geworden. Gelukkig is het zo dat de horeca ondernemers ook veel begrip krijgen vanuit de consumenten als het wat langer duurt. Maar het is nog steeds zo dat de consument zo snel mogelijk het eten voor zich wilt hebben. Het enige nadeel van corona is dat de consument heel lui is geworden hierdoor.

Zo zie je maar dat de consument van restaurants in Maastricht best veel verwacht. Maarja als je dan ook nog eens wilt gaan verhuizen, wordt het al helemaal een zware klus.

Lees ook:  Bij welke winkels krijg je vaak de mooiste verpakkingen?