Selecteer een pagina

Met de huidige huizenmarkt is het soms onmogelijk om een instapklaar huis te kopen voor een ‘normaal’ bedrag. Als je op zoek bent naar een nieuwe woning zal je dit waarschijnlijk gemerkt hebben. Misschien is het verstandig om te overwegen om een klushuis te kopen. Of misschien ben je juist op zoek naar een leuke uitdaging. Een klushuis heeft namelijk vaak veel potentieel. Welke voordelen een klushuis kopen allemaal heeft, hebben wij voor jou op een rijtje gezet.

Vrijheid en naar eigen wens

Met een kluswoning heb je de mogelijkheid om het echt je eigen te maken. Je kunt je eigen persoonlijke accenten en aanpassingen toevoegen om het huis echt uniek te maken. Je kunt meestal nog al je inspiratie kwijt. Hang je toch vast op de mogelijkheden? Overweeg dan om een architect in te schakelen.

Waarde toevoegen

verbeteringen en reparaties aan te brengen in een kluswoning kunt u de waarde ervan daadwerkelijk verhogen. Dit is een geweldige manier om eigen vermogen in uw huis op te bouwen en het in de toekomst meer waard te maken. Wees wel verstandig en probeer zoveel mogelijk op voorhand uit te rekenen en een budget vast te stellen. Als je doel namelijk is om geld te besparen en waarde toe te voegen, dan is dat een belangrijke stap.

Geld besparen

Het kopen van een opknapper kan een geweldige manier zijn om geld te besparen op de aankoop van uw huis. Deze woningen zijn vaak lager geprijsd dan volledig afgewerkte woningen, zodat u een goede deal kunt krijgen voor uw nieuwe huis.

Wonen op gewilde locatie

Meestal zijn alle opgeknapte huizen of nieuwbouwwoning op een toplocatie onbetaalbaar. Een klushuis is daarentegen vaker wel te betalen. Dit betekent dat u in een geweldige buurt kunt wonen, zonder belachelijk veel geld uit te geven. Al moeten we wel zeggen dat sommige locaties nog steeds onbetaalbaar blijven, zoals in het centrum van Amsterdam.

Lees ook:  Wanneer is het tijd om een nieuwe bh te kopen?